Θυρεός Κοινότητας

Aνιχνευτής

Το μαγαζί μας

 

Το παρατσούκλι

Τα βράδια του καλοκαιριού, η Λέσχη μας, με το κήπο φωτισμένο, δείχνει φαντασμαγορική. Κατά καιρούς, πολλοί περαστικοί την έχουν νομίσει για μπαράκι, με αποτέλεσμα να της έχει βγει το παρατσούκλι "Μαγαζί".

 

O Θυρεός του Συστήματος

 

Οι βαθμοφόροι

ΑΓΕΛΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Τριανταφυλλίδης Γιώργος Σπυρόπουλος Ντίνος Αναγνωστόπουλος Ιάσωνας
Κωνσταντοπούλου Ντία Κουρμπανάς Κώστας Κοσμάτος Ανδρέας
Σαββοπούλου Ελεάνα Κουρμπανάς Αλέξανδρος
Ζαχαρόπουλος Ανδρέας
Σταμάτης Σπύρος

Αρχηγός Συστήματος: Ποταμιάνος Γιάννης

 

Μερικοί από τους παλαιότερους βαθμοφόρους του 2ου Συστήματος Πάτρας την περίοδο 1998-1999: (από αριστερά ) Δημοσθένης Καρατζάς (Y.K.A.), Θόδωρος Δάσιος (Α.Ο.Π.), Σταύρος Νικολόπουλος (Α.Κ.Α.) και Σταύρος Μιχαλιτσιάνος (Α.Α.Λ.)

 

Διεύθυνση

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων
2ο Σύστημα Προσκόπων Πάτρας
Τζωρτζ 9 και Καρόλου
ΠΑΤΡΑ 262 23
τηλ.: +(061) 279161

 

Το νεοκλασσικό οίκημα

Το σύστημα στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασσικό σπίτι στο κέντρο της Πάτρας (περιοχή Πλατείας Όλγας), σε μια περιέργως γαλήνια γειτονιά, γεμάτη από νεοκλασσικά αριστουργήματα.

Ευρύχωρο και προσεγμένο στην λεπτομέρεια, το δυόροφο κτίσμα της αρχής του αιώνα διαθέτει πολύ λειτουργικούς για το προσκοπικό πρόγραμμα χώρους όπως αποθήκες, κήπο, σοφίτα.

Αναμφισβήτητα, λόγος για να καμαρώνουμε όλοι εμείς του Συστήματος, και να το προσέχουμε συχνά καλύτερα και από το δικό μας. Εδώ και ένα χρόνο η Λέσχη μας αναπαλαιώνεται.

 

'Aποψη της πρόσφατα αναπαλειωθείσας Λέσχης μας (Δεκέμβριος 1999)

 

Εδώ θα μας βρείτε!

 

Γέμιζε ζωντάνια τις γωνιές της Λέσχης μας.

Αγαπημένη φιγούρα όλων των Λυκοπούλων, Προσκόπων, Ανιχνευτών, Βαθμοφόρων και φίλων του Συστήματός μας. Ακολουθούσε στις εκδρομές μας, στις κατασκηνώσεις μας.

Του άρεσε πολύ να περιφέρεται στις γειτονιές της Πάτρας και ιδιαίτερα σ'αυτή γύρω από την Λέσχη μας και είχε την ιδιόμορφη συνήθεια να ορμάει στα αυτοκίνητα και μηχανάκια που περνάγαν με θόρηβο στους δρόμους και διατάρασσαν την ησυχία του.

Έχουμε να τον δούμε από το καλοκαίρι του '96. Καλό ταξίδι Σάντσο μας... Ήσουν το πιο χαρακτηριστικό δείγμα αυθεντικής και ανέλεμης ψυχής.

Θα σε θυμόμαστε για πάντα.