Θυρεός Κοινότητας

Aνιχνευτής

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1997

"Αντίο αδερφέ μας Δημήτρη"

Στο όμορφο δάσος της Αγουλινίτσας και δίπλα στο κύμα πραγματοποιήθηκε η 2η Κατασκήνωση της 'Eνωσης Παλαιών Προσκόπων Πατρών που αποτελέσθηκε απο 11 παλαίμαχους Προσκόπους. 'Eζησαν αξέχαστες στιγμές με τη σοφή καθοδήγηση του αρχηγού "Κόκορα" και ολοκλήρωσαν τις δραστηριότητές τους με την ξακαρδιστική και συνάμα ρομαντική πυρά λήξης. Η πραγματοποίηση αυτής της κατασκήνωσης στοχεύει μέσα στα επόμενα χρόνια να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Παλαιούς Πρόσκοπους για "περιπέτειες ωραίες αναμνήσεις ζωηρές".

Επίσης στις εγκαταστάσεις του Ψαθοπύργου από 5 έως 25 Ιουλίου φιλοξενήθηκαν 100 ελληνόπουλα από τις χώρες της τέως Σοβιετικής 'Eνωσης με στόχο την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και την τόνωση των δεσμών με την μητέρα πατρίδα. Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαϊας με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από την προσκοπική κίνηση της πόλης μας συμμετείχαν 3 βαθμοφόροι μόνιμα και αρκετοί άλλοι περιστασιακά οι οποίοι πραγματοποίησαν δράσεις απογευματινές και βραδυνές ενισχύοντας τους δεσμούς με την Ελλάδα και αναπτύσσοντας ερασιτεχνικές δημιουργίες των φιλοξενούμενων παιδιών.

Το βράδυ της Τρίτης 16 Σεπτεμβρίου έφυγε από κοντά μας έτσι βιαστικά ένας χαρούμενος άνθρωπος, μια δημιουργική παρουσία. Ο εξαίρετος οικογενειάρχης, ο αξιαγάπητος αρχηγός Δημήτρης Τσιμπούρης. Αρχηγός στην 1η και στην 4η Ομάδα Ναυτοπροσκόπων, Τοπικός 'Eφορος Πατρών από το 1985 μέχρι έως και το 1990, Περιφερειακός 'Eφορος Αχαϊας έως και το 1994, χάραξε μια πορεία στον προσκοπισμό της πόλης μας. Στυλοβάτης της κίνησης την δεκαετία του '80 ήταν από τους πρωτεργάτες της παιδαγωγικής στροφής της Κίνησης και της Κοινωνικής Προσφοράς. Αδερφέ μας Δημήτρη αντίο ...