Θυρεός Κοινότητας

Aνιχνευτής

 

Πελοπόννησος 3 Νοεμβρίου 1997

"Οι δραστηριότητες του Οκτωβρίου"

Με την ευκαιρία της Εθνικής επετέιου της 28ης Οκτωβρίου το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις τιμώντας τον αγώνα του Ελληνικού λαού στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Τοπική 'Eφορος κ. Α. Πανταζή κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των πεσόντων στο μνημείο της ελευθερίας.

Ο Περιφερειακός 'Eφορος Αχαϊας κ. Χ. Πανάρετος συμμετείχε στις εορταστικες εκδηλώσεις της πόλης του Αιγίου όπου παρακολούθησε με τον Τοπικό 'Eφορο κ. Ε. Αργυρόπουλο την παρέλαση που συμμετείχαν και τα συστήματα του Αιγίου (1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, 2ο Σύστημα Προσκόπων, 4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων).

Στην πόλη μας παρήλασαν το 2ο Σύστημα Προσκόπων, το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων και το 10ο Σύστημα Προσκόπων μόνο, διότι μετά από συμφωνία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση παρελαύνουν τα μισά Συστήματα διότι λόγω του μεγάλου αριθμού Προσκόπων επιβαρύνεται η χρονική διάρκεια της παρέλασης.

Η 10η Κοινότητα Ανιχνευτών πραγματοποίησε διήμερη (25,26 Οκτωβριου) περιβαλλοντική εξόρμηση στην λιμνοθάλασσα Κοτυχίου καταγράφοντας στοιχέια που αφορούν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο βιότοπος. Ειδικός συνεργάτης της δράσης ήταν ο Γ. Χείρας, υπεύθυνος Περιβαλλοντικών Οργανώσεων.

Η 1η Κοινότητα Ν/Π επισκέφτηκε (24-26 Οκτωβρίου) την έκθεση κειμηλίων του Αγ. 'Oρους στην Θεσσαλονίκη και συνεργάστηκε με την Εφορεία Ναυτοπροσκόπων στην Καλαμαριά σε θέματα κωπηλασίας και ιστιοπλοϊας.

Το 2ο Σύστημα πραγματοποίησε εκδρομή Συστήματος στην Ζαχάρω Ηλείας και με τη συνεργασία του Δημάρχου και του 5ου Συστήματος Α/Π Ζαχάρως έγινε δεντροφύτευση στο περιαστικό δάσος της παραλίας της πόλης.

Η 9η Κοινότητα Ν/Π εκπαιδεύτηκε σε θέματα ορειβασίας, προσανατολισμού και πορείας σε βουνό στο καταφύγιο Ζήριας της Ορεινής Κορινθίας.

Σε όλα τα συστήματα της πόλης μας τελέσθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός με την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς.

Σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό TELE TIME κάθε Παρασκευή και από την εκπομπή "Απομεσήμερο" προβάλλονται προσκοπικά νέα και παρουσιάζονται οι σύγχρονες αναζητήσεις της προσκοπικής κίνησης.

Ευτυχές γεγονός αποτέλεσε ο γάμος του Αρχηγού του 2ου Συστήματος κ. Διον. Τσαγκαρουσιάνου με την Αρχηγό του 3ου Συστήματος Στέλλα Κονδύλη την 25η Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Παντοκράτορος Πατρών.

Για τον Νοέμβριο έχουν προγραμματισθεί τα εξής:

  • Μεγάλο παιχνίδι πόλης όλων των Ομάδων Προσκόπων των Πατρών με στόχο τη γνωριμία των παιδιών με την πόλη και τις γειτονιές της (15 Νοεμβρίου).
  • Εκπαιδευτική συνάντηση (Βασική Σχολή) για βαθμοφόρους όλων των κλάδων με Αρχηγό τον εκπαιδευτή Γεώργιο Νεστορίδη (7-8 Νοεμβρίου).
  • FORUM Ανιχνευτών από όλη την Πελοπόννησο με στόχο την ανάπτυξη προβληματισμών στα σύγχρονα θέματα της νεολαίας (15-16 Νοεμβριου).