Θυρεός Κοινότητας

Aνιχνευτής

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1997

"Οι Καλοκαιρινές Κατασκηνώσεις"

Κάθε καλοκαίρι η προσκοπική δουλειά ολοκληρώνεται με την Κατασκήνωση. Εκεί εφαρμόζεται στην πράξη η μεθοδολογία της προσκοπικής κίνησης, με το παιχνίδι, την ομαδική δουλειά και την έρευνα - ανίχνευση.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 15 κατασκηνώσεις Αγελών (Λυκοπούλων), Ομάδων (Προσκόπων) και Κοινοτήτων (Ανιχνευτών) της πόλης μας με τη συμμετοχή 521 Προσκόπων και βαθμοφόρων.

Οι φετινές κατασκηνώσεις Λυκοπούλων και Προσκόπων στο Σαμικό (9ο Σύστημα), στη Ζαχάρω (2ο Σύστημα), στο Κακόβατο (3ο Σύστημα), στο Γιαννιστοχώρι (1ο και 5ο Σύστημα) και στην Πύλο (4ο και 10ο Σύστημα).

Οι Κοινότητες Ανιχνευτών πραγματοποίησαν κατασκηνώσεις στην λίμνη της Καρδίτσας στα 'Aγραφα (1η Κοινότητα), στα Κύθηρα (2η Κοινότητα), στη Ρόδο (3η Κοινότητα), στο Βίδο της Κέρκυρας (4η Κοινότητα) και στο Πήλιο-Αλόνησο (9η Κοινότητα).

Σημείωσαν έρευνες συγκεντρώνοντας στοιχεία πολιτισμικά (μνημεία, αρχιτεκτονική, λαογραφεία, σπήλαια), δραστηριότητες περιβάλλοντος (απειλούμενα είδη στα θαλάσσια πάρκα και στα ορεινά) και υλοποίησαν δράσεις κοινωνικής προσφοράς (καθαριότητα παραλιών, δενδροφυτεύσεις, περιποίηση χώρων, αξιοποίηση στοιχείων κ.α.) 'Oλο το υλικό κατεργάζεται και θα παρουσιαστεί στην 11η Ανιχνευτική πολιτιστική Ενημέρωση που προγραμματίζεται για τον Απρίλιο του 1998.

Με απόλυτη επιτυχία έκλεισε χθες η τετραήμερη εκπαιδευτική συνάντηση βαθμοφόρων σε θέματα ορειβασίας, οδηγών βουνού, και διάσωσης που διεξήχθη στο καταφύγιο της Ζήριας και είχε στόχο την εξειδίκευση των βαθμοφόρων σε ότι αφορά ορεινές δραστηριότητες.